fbpx
+370 618 73043 

Užsakius už 50 eurų, siunta pristatoma nemokamai!

 KAIP PIRKTIMano Paskyra

Limfos sistema – viena sudėtingiausių ir tobuliausių žmogaus kūno sistemų. Jos tikslas – šalinti nuodingas medžiagas iš organizmo, ypač bakterijas, grybelius, kai kuriuos parazitus. Limfos sistema lemia mūsų imunitetą, o imunitetas – tai mūsų gyvenimas.

Limfos sistemą sudaro limfagyslės, limfmazgiai, kapiliarai, tarpaudininis skystis. Ji visada teka iš apačios į viršų, nuo pirštų galų iki krūtinės ląstos. Limfos skystis nuplauna kiekvieną organizmo ląstelę ir per limfagysles patenka į limfmazgius. Iš limfmazgių limfos latakais patenka į kraujotaką. Kraujyje ir kepenyse užbaigiami toksinų neutralizavimo procesai, prasidėję limfmazgiuose.

Pagrindinė limfos sistemos veikla vyksta limfmazgiuose. Tai tarsi viso organizmo valymo sistema. Mūsų organizme kiekvieną dieną miršta apie milijardą ląstelių, imuninė sistema tuo pačiu metu naikina virusus ir bakterijas, iš maisto, vandens ir oro patenka nepageidaujamos toksinės medžiagos. Visa tai iš dalies neutralizuoja limfmazgiai.

Limfmazgiuose gaminasi limfocitai ir antikūniai, apsaugantys organizmą nuo infekcijų. Tad mūsų organizmo švara priklauso nuo limfos sistemos veiklos.

Kai sutrinka limfos sistemos veikla, visos atliekos šalinamos per kitus organus, pavyzdžiui, pro odą. Dėl to atsiranda aknė, kitos odos ligos. Odos raudonis bei pigmentinės dėmės – taip pat gali būti įspėjamasis ženklas apie limfinės sistemos sutrikimus. Atsiranda kitų organų – inkstų, žarnyno, kepenų – sutrikimų. Todėl labai svarbu, kad limfos sistema veiktų sklandžiai.

Limfos sistema padeda apsivalyti nuo gleivių, kurias iš kūno šalina tik ji, inkstai ir virškinimo traktas. Sutrikusi limfos sistema gali lemti skausmus apatinėje kūno dalyje, spazmus ir t. t. Iš pat pradžių limfos tekėjimas sutrinka lyties organų srityje, paskui žarnyne, tada prakaito liaukose (pažastyse) ir nosies gleivinėje, tonzilėse, gerklose, trachėjoje, bronchuose ir plaučiuose, kylant aukštyn limfos tekėjimo kryptimi. Limfmazgių uždegimai sukelia šių organų ligas.

Daugelis iš mūsų naudoja 24 valandas veikiančius dezodorantus, kurie blokuoja prakaitavimą. Tačiau jie trukdo laisvai tekėti limfai, ji negali pasišalinti iš organizmo. Ilgainiui tai gali sukelti odos bėrimus (geriausiu atveju) arba blogiausiu – krūties vėžį. Odai dezodoruoti rinkitės tik 6 valandas veikiančius dezodorantus arba natūralias priemones. Viena iš jų – tai valgomoji soda. Pakaks pažastų odą pavalyti sodos milteliuose pavoliotu vatos tamponėliu ir garantuota švara visai dienai, nesutrikdysite ir limfos darbo, nes neužkimšite odos porų, per kurias natūraliai pasišalins toksinai.

Sutrikusi limfos sistemos veikla gali lemti sąnarių ligas, ypač, jei nėra jokių kitų pažeidimų. Sureguliavus limfos sistemos veiklą, galima pasveikti net nuo grybelinio artrito, kuris sunkiai išgydomas vaistais.

Limfmazgių patinimą mažina ir limfos tekėjimą gerina gydomasis masažas, ypač su eteriniais pelargonijų, kadagių ir rozmarinų aliejais. Jei procedūrą reikia atlikti dažnai, šiuos aliejus galima keisti juodaisiais pipirais, beržų ir pačulių aliejumi. Masažas turėtų būti atliekamas pirštais limfos tekėjimo kryptimi, link raktikaulio. Reikia pažymėti, kad limfos suaktyvinimas skatina skysčių iš organizmų šalinimą.

Limfą išvalyti padeda kompanijos „Siberian Health“ sukurti produktai limfosanai – jų rasite mūsų parduotuvėje. Tai augalinės kilmės milteliai su pektinu, natūralūs fitosorbentai. Rekomenduojama vartoti gerai išplakus šiltame vandenyje pusvalandį prieš pusryčius arba prieš miegą.

Suderinta tinkama mityba pagerina limfos veiklą. Valgykite daugiau salierų, avokadų, linų sėmenų aliejaus, topinambų, česnakų, graikinių riešutų su medmi. Gerkite vandens, per dieną 6-8 stiklines.

Reikėtų vengti arba labai mažai vartoti maisto produktų, kurie skatina gleivių susidarymą. Tai cukrus, saldikliai, konservantai, krakmolas, duona, įvairūs kepiniai, kiauliena ir kiti mėsos gaminiai, pienas.

Nepamirškite ir kvėpavimo. Giliai kvėpuodami stimuliuosite limfos tekėjimą, išvengdami toksinų kaupimosi, taip pat organus geriau aprūpinsite deguonimi.

Ir žinoma, judėjimas! Kasdien raskite keletą minučių sau, atlikite bent keletą sau priimtinų pratimų, kuriuos būtų malonu daryti ir jie teiktų naudą. Arba vaikščiokite daugiau pėstute.

Išbandę bent keletą mūsų siūlomų priemonių, netruksite pastebėti, kad už visa tai labiausiai dėkinga jūsų dailėjanti figūra!

Sėkmės!