fbpx
+370 618 73043 

Užsakius už 50 eurų, siunta pristatoma nemokamai!

 KAIP PIRKTIMano Paskyra

Vasarai baigiantis, dienos karštį jau keičia nakties vėsa, dažnesni staigūs oro temperatūrų pokyčiai, ir mes į tai iškart reaguojame sloga, čiauduliu, peršinčia gerkle. Kaip patartumėte ruošti organizmą, kad taptume atsparesni vėstantiems orams?

 

Pirmiausia reikėtų neignoruoti besikeičiančio oro ir tinkamai apsirengti. Dėl staigių oro permainų rudens pradžioje pradeda siausti virusinės kvėpavimo takų infekcijos. Susirgus geriau keletą dienų pagulėti namuose, nei eiti į darbą. Virusinės infekcijos plinta labai greitai bei gali komplikuotis bakterinėmis infekcijomis. Dažnai nutinka taip, jog suserga beveik visas kolektyvas. Svarbu stiprinti imuninę sistemą. Stresas, poilsio stoka, netinkama mityba, lėtinės ligos ir kiti veiksniai mažina organizmo apsauginius barjerus. Svarbu valgyti maistą, kuriame gausu antioksidantų. Česnakai, svogūnai, imbieras, žalioji arbata, šokoladas ir t. t. Nuo seno žinoma ežiuolė, pasižyminti imuninę sistemą stiprinančiomis savybėmis. Galima vartoti maisto papildus, kurie didina organizmo apsaugines funkcijas. Manau, kad tinkamas pasirinkimas norintiems stiprinti imunitetą yra preparatas ,,Imunit“, kurio sudėtyje yra ežiuolės, propolio, vitamino C ir kitų antioksidacinių savybių turinčių medžiagų.

 

Daugeliu atvejų sveikata sutrinka dėl to, kad žmonės nemoka pasirinkti gyvenimo būdo. Ar tenka pagrūmoti ir išrašyti sveikesnės gyvensenos receptą, ne tik vaistų?

 

Yra daugybė ligų, kurioms didelę įtaką daro gyvenimo būdas. Nesveika mityba, fizinio krūvio stoka, piktnaudžiavimas alkoholiu, rūkymas, nuolatinis stresas, poilsio stoka, prislėgta nuotaika sukelia įvairius negalavimus.  Tinkamai vartojant vaistus ir koreguojant gyvenimo būdą galima pagerinti sveikatą. Džiaugiuosi, kai pacientai klausia, kaip turėtų keisti gyvenseną, kad taptų sveikesni. Kartais tenka pabarti pacientus, sergančius cukriniu diabetu, palatose valgančius saldainius.

 

Ar Jums pačiai yra svarbi sveika gyvensena, mityba? Ar vartojate kokius nors maisto papildus? Jeigu juos renkatės, į ką atkreipiate dėmesį?

 

Žinoma, kad man svarbi sveika gyvensena. Stengiuosi sveikai maitintis, daugiau būti gryname ore, sportuoju kelis kartus per savaitę.  Šiuo metu vartoju ,,Švaros šaltinius“, magnio papildus. Žiemą nepamirštu vitamino C, žuvų taukų. Rinkdamasi papildus gilinuosi į jų sudėtį, vartojimo būdą, referencinę maistinę vertę, kuri turėtų būti apie 100 procentų ar daugiau. Stengiuosi nepirkti produktų aklai.

 

Ką manote apie dietas: ar visada jos padeda, ar visiems tinka?

 

Manau, kad sveikam organizmui svarbiausia yra subalansuota mityba: reikia angliavandenių, baltymų, riebalų, daugybės vitaminų, mineralinių medžiagų, mikroelementų. Internete, spaudoje gausu straipsnių apie įvairias dietas. Juk tai, kas tinka vienam žmogui, negali būti tinkama visiems. Dažnai atrodo, kad svarbiausia yra sumažinti kūno masę, bet pamirštama, jog organizmas negauna visų jam reikalingų medžiagų. Taip atsiranda kitų problemų: svoris mažėja, tačiau slenka plaukai, matomi tamsūs ratilai apie akis, nagai tampa trapūs, atsiranda virškinimo sistemos problemų ir t. t. Manau, reikėtų pagaliau suprasti, jog dieta turi būti skirta ne tik mažinti kūno masę, bet apskritai pagerinti bendrą organizmo būklę. Kiekvienas organizmas yra individualus. Kartais sergant tam tikromis ligomis reikalinga atitinkama dieta. Manau, kad norint sveikiau gyventi, dažnai yra reikalinga dietologo konsultacija.

 

Išduokite mūsų skaitytojams paslaptį, ar turite kasdienių sveikatinimo ritualų?

 

Mano kasdienis sveikatinimo ritualas yra pasivaikščiojimas su šuniu lauke. Saulė šviečia, lyja ar sninga, vis tiek tenka iškišti nosį iš namų. Juk tai ne sporto klubas, į kurį galima kartais ir nenueiti. Tokie kasdieniai pasivaikščiojimai stiprina mano organizmą. Neatsisakau rytais kavos puodelio, juk joje daugybė antioksidantų, gerinamas organizmo tonusas ir nuotaika. Valgau daug  šviežių vaisių ir daržovių.

 

Gal galite pasidalyti sveikuolišku maisto, gėrimo receptu?

 

Labai mėgstu vaisių ir uogų kokteilius. Bananai, obuoliai, persikai, sezoninės uogos – galima sugalvoti daugybę sveikų ir skanių derinių. Šaltuoju metu geriu imbierinę arbatą su medumi ir citrina, dažnai padeda užkirsti kelią virusinėms kvėpavimo takų infekcijoms vos pajutus pirmuosius simptomus.

 

Dėkojame Jums už pokalbį, linkime vis sveikesnių pacientų!