fbpx
+370 618 73043 

Užsakius už 50 eurų, siunta pristatoma nemokamai!

 KAIP PIRKTIMano Paskyra

Keičiantis metų laikams, svyruojant oro temperatūrai, dažną užklumpa peršalimai, virusinės infekcijos. Virškinimo sistemos virusai dažniausiai dauginasi esant nulinei temperatūrai. Kaip viso to išvengti? Paprasčiausiai reikėtų įprasti savo organizmu išmokti rūpintis kasdien, o ne tik tada, kai negalavimai paguldo į lovą.

Sveiklapio“ trijų žingsnių programa

Immunitas, išvertus iš lotynų kalbos, reiškia laisvę nuo ligų. O tą laisvę saugo sudėtinga organų ir ląstelių sistema.Kai jie tarpusavyje susikalba, sistema veikia sklandžiai, žmogus gali džiaugtis laisve nuo daugybės ligų. Idealu, kai mūsų gyvenimo būdas neleidžia imuninei sistemai nusilpti. Tam būtinos kelios natūralios sąlygos, kurios mums nieko nekainuoja, tereikia tai paversti kasdieniais įpročiais. Tai – tinkamas maistas, kokybiškas miegas ir gebėjimas valdyti stresą.

„Sveiklapio“ komanda stengiasi laikytis trijų žingsnių programos:

 

1. Tinkama mityba. Pamaitinkime ląsteles – ne tik skrandį ir akis! Prisiminkim populiarų posakį: ką valgai, tas ir esi, ką pasisavini, tą ir turi.

2. Tikslingas kasdienis judėjimas. Treniruotės klube, ėjimas pėstute (bent 10 000 žingsnių kasdien), bėgimas, joga, rytinė mankšta – tinka viskas, tik pasirinkite pagal savo jėgas ir sveikatą. Judėjimas – tai gyvybės ir energijos palaikymas.

3. Pozityvumas. Minčių ekologija: šalin pavydą, pyktį, savigraužą, kuri įsuka į „juodąją skylę“ ir neleidžia mėgautis šia akimirka! Gyvenk ne tik dėl savęs – esi visumos, bendruomenės dalis.

Jeigu užklumpa pavasarinė sloga ar kosulys, pritrūksta jėgų ir energijos, SVEIKLAPIS pataria pastiprinti organizmą ispanų laboratorijos DERBOS maisto papildu IMUNIT, kurio sudėtyje yra šitakio, tikrinio blizgučio grybų, ežiuolės, auksinės šaknies, peruvinės pipirnės ekstraktų, propolio, vitamino C. Tai „auksinė“ sudėtis, padėsianti organizmui susigrąžinti jėgas ir atsparumą bet kokiems orų permainų keliamiems negalavimams.

Nederėtų pamiršti ir savo amžiaus. Jeigu mums jau gerokai per 30 metų, ir pajuntame jėgų stygių, nuovargį be priežasties, pagreitėjusį širdies plakimą sparčiau einant ar net dusulį, – tai ženklas, jog gali trūkti tam tikrų medžiagų. Pavyzdžiui, kofermento Q 10, kuris yra atsakingas už ląstelės energiją. SVEIKLAPIS rekomenduoja prancūzų laboratorijos DYNVEO maisto papildą UBIKVINOLĮ – tai geriausiai organizmo pasisavinama kofermento Q 10 forma, padėsianti vėl pajusti jėgų antplūdį ir pavasarį pasitikti žvaliai ir energingai.

Maistas – pirmiausia vaistas

Kasdien turėtume valgyti daržovių, vaisių, riešutų, sėklų. Šiuose maisto produktuose gausu maistinių medžiagų, be kurių imuninė sistema negali normaliai funkcionuoti. Pamiršus į savo mitybą įtraukti vaisių, daržovių, riešutų bei grūdinių kultūrų, atsiranda pavojus susirgti, pasiduoti siautėjantiems virusams. Mėgstantieji užkandžiauti turėtų pasirūpinti migdolais, anakardžiais, graikiniais ar kitų rūšių riešutais, vaisiais, šviežiais arba džiovintais. Šiuos produktus patogu įsimesti į rankinę ar kuprinę ir suvalgyti per darbo pertraukėles. Nepamirškime patiekalų pagardinti linų sėmenų, kanapių branduolų, kviečių sėlenų, chia ar kitų mėgstamų sėklų, šaukšteliu. 0

Žiemą labai pravartu vartoti kuo daugiau fermentuotų daržovių: agurkų, kopūstų. Tai ir vitamino C, ir virškinimo fermentų, gerinančių žarnyno veiklą, šaltinis. Kasdien reikėtų pasistiprinti ir vaisių-daržovių kokteiliu, arba glotnučiu. Geriausia susiplakti iš 3-4 ingredientų. Žiemą ir ankstyvam pavasariui labiau tiks maistingesni, sotesni su riešutais, kanapėmis.

Energijos ir sotumo teikiančiam glotnučiui reikės: 1 gerai nunokusio banano, saujelės keletą valandų brinkintų migdolų branduolių, šaukšto brinkintų ispaninio šalavijo arba linų sėmenų sėklų, migdolų pieno. Viską suplakam ir mėgaujamės ląsteles maitinančiu eliksyru!

Nereikėtų pamiršti ir žolelių arbatų. Praėjus pusvalandžiui po valgio ar likus pusvalandžiui iki jo, galima išgerti puodelį šalavijų (priešuždegiminė, hormonų pusiausvyrą reguliuojanti), gauromečio (vitamino C šaltinis, ši žolė jo turi daugiau nei citrina, energijos ir imuniteto stiprintoja), ramunėlių (gerina virškinimą) arbatų. Jei dažnai sergate infekcinėmis ligomis ar tiesiog ieškote dar vieno būdo imunitetui palaikyti, dažniau gerkite šias žoleles. Tik reikia turėti omenyje, kad viena žolelių rūšis negali būti vartojama ilgiau nei 21 d. Jonažolių, mėtų, ramunėlių žolelės puikiai tiks bet kuriuo paros metu.

Tinkamas miego ritmas ir kvėpavimas

Miegodami praleidžiame pusę savo gyvenimo. Įprasta, jog suaugusiam žmogui reikėtų 6–8 valandų miego. Visavertis miegas – pagal gamtos laikrodį, ritmingai tuo pačiu laiku gulame ir keliamės. Nemiegotų nakties valandų neatstos dienos miegas. Reikėtų stengtis eiti miegoti nuo 22 val. vakaro. Miegamajame neturėtų būti jokių dirgiklių: televizoriaus, kompiuterio, telefono, ypač didelis kenkėjas yra belaidis internetas. Valandą prieš miegą nepatartina emociškai jaudintis, žaidžiant kompiuterinius žaidimus, žiūrint televiziją. Geriau paklausyti mėgstamos muzikos, pamedituoti, ramiai apmąstyti praėjusią dieną.

Labai svarbi vidinė ramybė – išmokime valdyti stresą. Šie du veiksniai: miego trūkumas bei stresas didina hormono kortizolio kiekį kraujyje, o tai slopina imuninės sistemos funkcijas. Stresui malšinti tinkamos yra kvėpavimo praktikos, gilūs įkvėpimai ir iškvėpimai. Galite lankyti pas specialistus kvėpavimo kursus, galite bandyti nesudėtingą kvėpavimo pratimą: giliai įkvėpti, suskaičiuoti iki 5, tada giliai iškvėpti, suskaičiuoti iki 5. Taip kartoti 8 kartus. Pabandykite, tikrai pajusite palengvėjimą. Gilūs įkvėpimai ir iškvėpimai didina deguonies koncentraciją kraujyje, stipriną imuninę sistemą.

Laikydamiesi šių paprastų taisyklių, pavasarį pasitiksite sveiki, žvalūs ir energingi.

Kas tinka kitam, nebūtinai tiks man

Rinkdamiesi tinkamus sveikatos produktus, turėtume gerai pažinti save, suvokti savo poreikius, savo organizmo galimybes. Idealu, jeigu nusprendę kardinaliai keisti mitybą (pvz., tapti žaliavalgiu, vegetaru ar pan.), rinktis naujus maisto papildus, pasitartume su specialistais. Patartina pasidaryti tyrimus, kad sužinotume, kokių medžiagų trūksta, kokių per daug, ar tai mums tiks, ar tai mums kenks. Dažnai mes ko nors griebiamės, nes taip daro mūsų draugai ar žymūs žmonės, mūsų autoritetai. Nepamirškime, kad mūsų organizmai yra skirtingi: kas tinka vienam, gali būti kenksminga kitam.

Kai jau tikrai žinome savo poreikius, ieškokime tinkamų produktų iš patikimų tiekėjų, geriausia ekologiškų produktų, kad tikrai būtume garantuoti, ką dedame į burną.