fbpx
+370 618 73043 

Užsakius už 50 eurų, siunta pristatoma nemokamai!

 KAIP PIRKTIMano Paskyra

Kvercetinas – tai augalų pigmentas, vadinamas flavonoidu. Jis nudažo ryškia spalva obuolių žievelę, raudonosius svogūnus, kopūstus, paprikas, brokolius, uogas… Kvercetinas, kaip veiklioji medžiaga, imtas tyrinėti  prieš kelis dešimtmečius.

Kvercetinas, kaip ir kiti bioflavonoidai, veikia kaip antioksidantas ir antiuždegiminė medžiaga, sauganti kraujagyslių sieneles nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio. Jis saugo mažo tankio lipoproteinus (blogąjį cholesterolį) nuo oksidacijos ir tuo būdu gali mažinti aterosklerozės riziką. Kvercetinas slopina kai kuriuos uždegimo fermentus, todėl buvo tiriamas jo poveikis nebakterinio prostatito eigai. Jis veikia priešingai histaminui, mažina alergines reakcijas. Kol kas visos šios kvercetino savybės yra nustatytos tik laboratorinių ar tyrimų su gyvūnais metu.

Kvercetinas yra fitoestrogenas. Fitoestrogenai yra augalinės medžiagos, veikiančios panašiai kaip ir organizmo hormonai estrogenai. Manoma, kad fitoestrogenai, organizme konkuruodami su natūraliais estrogenais, gali sumažinti estrogenams jautraus vėžio riziką.

Indijos cheminės biologijos institute mokslininkai ištyrė antioksidanto kvercetino ypatybes. Šis augalinis flavonoidas gydo pažeistas skrandžio vietas ir panaikina kūnui kenkiančias reaktyviąsias molekules. Virškinamojo trakto opų turi apie 10-15 proc. žmonių pasaulyje. Reaktyviosios molekulės žmogaus organizme sukelia uždegimus, taip paskatina mitochondrijas – energetinį ląstelių fabriką – susinaikinti. Galiausiai suyra vidinis ląstelių karkasas, palaikantis ląsteles audiniuose. Kvercetinas sunaikina agresyvius elementus. Kaip parodė eksperimentas, kvercetinas veiksmingas, kai kilogramui svorio tenka 50 jo miligramų.

Kvercetino poveikis:

  • labai reikšmingas imuninės sistemos stiprinimui kvercetino antialerginis, antihistamininis poveikis; kvercetinas organizme pagreitina histamino, pagrindinio alerginių reakcijų „kaltininko”, suirimą;
  • šis flavonoidas 400 kartų stipresnis nei vitaminas E, turi antivirusinį ir antiuždegiminį poveikį;
  • padeda apsisaugoti nuo širdies-kraujagyslių sistemos sutrikimų;
  • teigiamai veikia vyrų prostatą, gali padėti sumažinti nuovargį, nerimą.

„Dynveo Kvercetinas“ yra gryniausia ir geriausiai pasisavinama kvercetino forma, nes tai yra bevandenis kvercetinas.

Norint gauti maksimalios naudos, reikėtų vartoti po 2 kapsules per dieną, valgio metu.