fbpx
+370 618 73043 

Užsakius už 50 eurų, siunta pristatoma nemokamai!

 KAIP PIRKTIMano Paskyra

Pradžia. Dabar, kai skaitai…

 

Sveiki! Prisipažinsiu, kurdami pavadinimą mūsų svetainei, ilgokai laužėme galvas, siūlėme vienas už kitą sveikesnius ir išradingesnius pavadinimus, kol vieną rytą (ne veltui sakoma, rytas protingesnis už vakarą) šovė: SVEIKLAPIS! Į jį sutalpintos kelios prasmės: sveikas lapas – tai mūsų siūlomų produktų ekologiška žaliava, sveikatos tinklalapis – tai mūsų virtuali susitikimų vieta, o dar sveiklapis – tai priešingybė nedarbingumo lapeliui, ligos istorijai.

Sveiklapį jūs galite rašyti kasdien, tebūnie tai jūsų ir mūsų dienoraštis-sveikraštis, kuriame kartu rašysime, kaip mažais žingsneliais, nesiverčiant per galvą ir nestojant ant jos (jeigu nesat patyręs jogas:) keliauti sveikatos link.

Taigi mūsų SVEIKLAPIS kuria SVEIKATĄ. Nuo ko prasideda ši kūryba? Pradėkim nuo populiariausios šių dienų temos – ekologijos. Dabar dauguma iš mūsų tapome etikečių ekspertais, tiriame, iš ko produktas pagamintas, ar pagrindinė sudedamoji dalis yra jums daugumą ekologiškų produktų arba pagamintų iš ekologiškų žaliavų. Tik stebėdami, ką vartojame ir kaip, mes galim apsaugoti save ir kitus nuo beverčio sintetinio šlamšto, taip augdami patys  ir ugdydami atsakingą gamintoją.

Vartodami ekologišką produktą patys pamažu irgi tapsime ekologiški. Ką tai reiškia? Tai visų pirma mūsų vidinė – minčių ekologija. Jei anksčiau sakydavom: prieš sakydamas pagalvok, tai dabar turime sakyti: prieš ką nors galvodamas – pagalvok! Pagalvok, ar tavo mintis kyla iš gerų ketinimų, ar kam nors nekenkia, ar ju kurianti, ar griaunanti. Tik pasvarstę, ką paleisime į visatą minčių pavidalu, tapsime atsakingi už savo aplinką, kurioje gyvename mes, gyvens mūsų vaikai. Ne veltui dabar dažnai pasijuntame esą vos ne telepatai – pakanka vien apie ką nors pamintyti, ir tai vyksta.

Pavyzdžiui, vos tik spėju pagalvoti seniai bekalbėjusi su primiršta bičiule – ir štai ji paskambina. Arba darbe staiga šmėkšteli mintis: kaip seniai nemačiau kliento N. Tik štai atsiveria durys – ir jis jau čia! Kvantinė fizika tai aiškina minčių materializavimusi. Skambiai pasakytume: svajonės pildosi  – svajok atsargiai!

Tapk atsakingas ir dėmesingas: savo minčiai, savo veiksmams, poelgiams, pasirinkimams. Tapk dėmesingas savo kūnui – pasistenk suprasti, kas jam yra geriausia. Ar būti nualintam per dieną nuolatinio bėgimo ir vakare bejėgiam sudribti į sofą prieš televizorių su ledų dubenėliu? Ar išlaikant ramybę ir blaivų protą (taip, visom prasmėm:) atsakingai atsirenkant būtiniausius padaryti darbus, skirti laiko sau – savo pomėgiui, kūno mankštai, sielos tobulinimui, išradingam ir sveikam maistui? O kai pasirūpinsim savimi, tada galėsime skirti dėmesio ir savo artimiesiems, draugams. Nes tik būdami savyje patenkinti (tai nereiškia egoistinio sąvęs lepinimo) ir harmoningi, galime ir kitus taip pat nuteikti, o ne sekinti  jų savo verkšlenimu dėl nesibaigiančių darbų, pervargimo simptomų ir kitų, jiems visai neįdomių ir nereikšmingų dalykų. Taigi vidinė jūsų ekologija kuria ekologišką santykį su aplinka.

Šios dienos pirmas žingsnelis – meditatyvus laikas sau (10-15 min. – laikas meditacijos metu tampa tik reliatyvi sąvoka…). Pasirūpinkite ramia, harmonizuojančia muzika (pagal savo skonį, aš dažniausiai renkuosi meditacinę reiki muziką), atsiribokite nuo pašalinių dirgiklių. Patogiai atsisėskite ant kėdės arba ant kilimėlio, kaip kiekvienam patogiau, nugara tiesi. Užsimerkite, atsipalaiduokite. Leiskitės į nuostabią kelionę savęs link, nešami pakylėtų muzikos garsų. Giliai kvėpuokite, įkvėpkite, iškvėpkite, koncentruodami dėmesį į tai, suvokdami savo kūną per kvėpavimą, kvėpavimu jį apvalydami ir pakylėdami. Jaučiatės lengvi lyg plunksnelė vėjyje. Jeigu užklysta mintis (o pradžioje jos dažnai būriais plūsta – nes kaipgi tokia protinga būtybė gali sau leisti tokią prabangą nieko negalvoti?! :), leidžiame jai pabūti, ramiai iš šalies žvelgdami į ją, į jos nešamą turinį, jauskitės atsiriboję nuo jos, bet jos nevykite, ji pati praeis – kaip praslenka debesys, atskleisdami saulės šviesą. Kvėpuodami jauskime, kaip pro minčių debesis ima ryškėti jūsų pačių esminė šviesa. Suprasite, jog jūs esate kur kas daugiau nei tik mintys, neramios, landžios, reiklios. Jūs esate šviesa…  Palaima ir dėkingumas, užliejantis kaip banga, pripildo kūną naujų jėgų… Kvėpuokite lėtai. Pamažu grįžkite į kūno pojūčius. Neskubėkite šokti iš vietos, ramiai pasimėgaukite ta būsena dar akimirką.

Kai jau grįžote į savo aplinką, ją sutvarkėte, apdovanokite save maža dovanėle – sveikuolišku kokteiliu. 

Kokteiliui reikės:  saujelės šviežių špinatų, 1 agurko, 2 prinokusių abrikosų ir 1 valg. šaukšto pamirkytų chia sėklų. Nuplautus špinatų lapelius, supjaustytą agurką, abrikosus ir  chia sėklas sudėkite į kokteilinę ir plakitę iki vientisos masės. Tada praskieskite vandeniu iki norimos konsistencijos ir vėl viską suplakite. Plakti ne ilgiau nei 3 min. Vartoti ne daugiau, nei 4 ingredientus!

Skanaus! Gurkšnokite mažais gurkšneliais, neskubėdami, bet nepalikdami kitam kartui:) Pajauskite, kaip kiekviena kūno ląstelė pasisotina teisingu maistu, tampa dėkinga ir veikli!

Šios dienos žingsnelis sveikatos link žengtas: ląstelės aprūpintos deguonimi (kvėpavimas medituojant) ir mineralais bei vitaminais. Jeigu neturite galimybės susiplakti kokteilio: esate kelionėje ar neapsirūpinote žalumynais, galite pavartoti tinkamą maisto papildą.